Recensies

t’Getouw Mol, 21/01/2023

Zeer hoogstaand concert! Heel toffe afwisseling in de muziekkeuze, van klassiek over Csardas tot modern en daarbij aangevuld met prachtige en live gezongen pareltjes! Kortom een super leuke avond, zowel verrassend als ontroerend. Echt een aanrader! Wij kijken al uit naar een volgend optreden!. 

R.G. 


t’Getouw Mol, 21/01/2023

What a wonderfull show! I enjoyed every minute of it: the violins, the singing and the nice people behind it all. I do hope Les Violettes come back toe Mol soon for another concert.

N.W.


t’Getouw Mol, 21/01/2023

Een prachtig concert met boeiende afwisseling tussen verschillende muziekgenres. Wat een leuke nummerkeuzes. Bekend, soms minder bekend, maar steeds herkenbaar. Het enthousiasme spat van de dames af. De combinatie van accordeon en gitaar is heel mooi gekozen. Het is bijzonder toegankelijk voor jong en oud, muziekkenner, muziekontdekker.. Een Aanrader!!

M.V


t’Getouw Mol, 21/01/2023

Dit was het tweede concert van Les Violettes dat ik bijwoonde en ik heb weer genoten van de eerste tot de laatste noot. De 2 extra muzikanten waren een meerwaarde. Wat een ambiance op het podium en in de zaal. Ik ben zeker enthousiast voor een derde maal!

M.v.B.


t’Getouw Mol, 21/01/2023

Les Violettes laten duidelijk zien dat violen meer aankunnen dan enkel klassieke stukken. De drie violisten, begeleid door gitaar en accordeon, spelen een super tof en energiek repertoire waarin Hongaarse volksdans wordt afgewisseld met eigen interpretaties van film- en popmuziek. Kortom een tof concert vol persoonlijkheid dat de veelzijdigheid van viool laat zien. Zeker voor herhaling vatbaar. 

V.J


t’Getouw Mol, 21/01/2023

Ik heb me goed geamuseerd! Muziek met klassieke instrumenten naar de hedendaagse tijd gehaal dmv: dynamiek, goeie keuze muziekstukken, humor, mooie combinatie met accordeon. Hoger niveau dan de talloze hedendaagse popconcerten. Voor herhaling vatbaar. 

D.S.


Feestzaal Aartrijke, 16/08/2021

Het optreden van ‘Les Violettes’ was ronduit schitterend. Het is zoals met The Everly Brothers die precies uit één mond zongen. Alles kwam precies uit één en dezelfde viool. Bovendien zijn de dames en de heer bijzonder voorkomend en aangenaam om ze over de vloer te krijgen, en totaal niet veeleisend. We mochten zelfs een aantal foto’s nemen.

Groeten, L.V.


Brussel, BrandEvent, 10/12/2015 

Hierbij even kort onze feedback wat betreft het optreden van Les Violettes afgelopen donderdag: WAUW!

Het was fantastisch, mooi gebracht en het paste perfect in de setting.

Hartelijke groet, M.


Wijnegem Shopping Center, toeschouwer, 13/11/2015

Ik heb genoegen gehad ze te horen en zien spelen in het shopping center… schitterend wat deze dames doen hoor. Dikke proficiat Joke, Laura en Marcia!
H. B.


L’o Pétillante, toeschouwer, 5/11/2015

Jullie zijn goed bezig!!! Ik kijk eigenlijk al uit naar een CD.
M. D. H.


Sint Niklaas, toeschouwer, 20/08/2015

Jullie optreden was virtuoos! Mooie afwisseling in genres. We hebben er heel erg van genoten. BRAVO!!

M.R.


De Panne, toeschouwer, 9/07/2015

Vanavond present bij jullie optreden op de markt in De Panne ! Ongelooflijk hoe jullie het brachten. Had op momenten tranen in de ogen, kippevel…… gewoonweg prachtig ! Blijf jullie zeker volgen. Super optreden !

K. H.


De Panne, toeschouwer, 9/07/2015

Ik zag jullie optreden in De Panne. Gewoonweg FANTASTISCH! Jullie genieten er zelf ook erg van en brengen dat ook over op het publiek, en dan die virtuositeit … echt toppie Dikke proficiat! Hopelijk kan ik jullie nog eens zien spelen. Hartelijke groeten

H.W.


MAASTRICHT LOKAAL (artikel) 5/7/2015

Niet alleen André Rieu vermaakt publiek met zijn vioolkunsten

Naast André Rieu die het publiek de laatste dagen vermaakte met zijn vioolkunsten tijdens zijn Vrijthofconcerten, waren er zondagmiddag drie dames uit België die het winkelend publiek lieten kennismaken met de klanken van de viool.
Les Violettes bestaat uit drie charmante jongedames namelijk; Laura Kennis, Marica Pareijn en Joke van Tilborg. Deze violistes brachten een vernieuwende combinatie van bekende en minder bekende nummers. Zowel swing-, balkan- en tangomuziek als originele bewerkingen van Michael Jackson en Coldplay kwamen aan bod tijdens een drietal optredens die ze verzorgden in de binnenstad in het kader van Cultuur op Zondag.
Daar waar Harmonie Kunst Door Oefening haar geplande concert op het Onze Lieve Vrouweplein annuleerde wegens de extreme hitte speelde dit trio vol  enthousiasme en plezier voor het winkelend publiek waarbij opvallend veel Engelstaligen de straten van de binnenstad bevolkten die een weekendje Maastricht (oftewel André Rieu ) deden.De dames van Les Violettes zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat ze geen bladmuziek meer nodig hebben. Onder hun vlugge vingers houden ze contact met het publiek en zorgen ze voor een spontane sfeer en ambiance, waarbij ze geen enkel probleem hebben bij het inwilligen van verzoeknummers.
Wellicht een tip voor André Rieu om in 2016 deze dames uit te nodigen om samen met hem tijdens zijn Vrijthofconcerten een aantal nummers te brengen.

WordPress Video Lightbox Plugin